ORTHOKERATOLOGY

Orthokeratologi atau Ortho-k atau OK; Adakah penstrukturan semula mata hitam baik untuk kita?

Pemakaian OK dapat menstruktur semula permukaan mata hitam untuk mengurangkan serta mengawal rabun jauh.

Tempoh rawatan OK mengambil masa 1-2 minggu bagi menurunkan rabun jauh secara berperingkat.


Pemakai perlu memakai kanta OK sewaktu tidur pada waktu malam untuk membenarkan proses penstrukturan semula kontur mata hitam..
Setelah tamat tempoh rawatan, pemakai OK akan mendapat penglihatan yang jelas pada siang hari dan tidak perlu lagi memakai cermin mata. .
Siapa yang sesuai untuk OK?

1. OK sangat sesuai bagi mereka yang aktif bersukan dan sering melakukan aktiviti-aktiviti lasak dan riadah. OK memberikan sebuah penglihatan yang jelas tanpa menggunakan cermin mata mahu pun kanta lekap semasa melakukan aktiviti.

2. OK merupakan cara yang terbaik untuk mengawal rabun dalam kalangan kanak-kanak. Banyak kajian telah membuktikan bahawa penggunaan OK sangat membantu dalam mengawal pemanjangan saiz bola mata dan peningkatan kadar “power” mata.

3. OK sesuai untuk mereka yang rabun jauh tetapi tidak suka untuk memakai cermin mata mahu pun kanta lekap semasa bekerja atau belajar di siang hari.

Kini di MATA by Optometrist, anda boleh dapatkan perkhidmatan dan konsultasi berkaitan Orthokeratologi (Ortho-K). Jom OK dengan OK pasti segalanya akan OK.


Hanya yang terbaik,
buatmu demiNya,
MATA by Optometrist,
“Your Primary Eye Care Provider”.
Laman Sesawang: www.my-mata.com
Tempahan temujanji: http://www.bookdoc.com/profesional-profile/muhamad-syukri-bin-mohamad-rafiuddin-0c1129/mata-by-optometrist-4a5767Emel: admin@my-mata.comFB: MATAbyOptometrist.

Lokasi:
1) Bandar Puncak Alam
Tel: 03-33938195
Whatsapp: 016-6968935
IG: matabyoptometrist
2) Bandar Saujana Utama
Tel/Whatsapp: 010-8444127
IG: matabyoptometrist.bsu
3) Bandar Saujana Putra
Tel/Whatsapp: 017-2130879
IG: matabyoptometrist.bsp
FB: MATA by Optometrist Bandar Saujana Putra